Zamieszczone przez KulfonP
Mrugające kontrolki
Zwiń
X
-
Mrugające kontrolki
Witam.Przed chwilą pojawił mi się pewien problem.Nie mogę odpalić samochodu.(a jeszcze wczoraj jeździłem bezproblemu)Kontrolki zwariowały po przekręceniu kluczyka migają a najbardziej miga a zarazem coś "pyka" przy kontrolce grzania świec.(pykanie coś w stylu jak gdy włączony jest kierunkowskaz)Co może być powodem.Akumulator dobry inny (dostawczak na nim odpalił bezproblemu) masa raczej jest..co mam jeszcze sprawdzić? gdzies jakieś zwarcie czy coś?? :cry: rozrusznik??
Octavia przed FL,2000r.1.9 TDIO1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
Łukasz... https://www.facebook.com/profile.php?id=100004382645613
-
-
Re: Mrugające kontrolki
Zamieszczone przez lukasz16vWitam.Przed chwilą pojawił mi się pewien problem.Nie mogę odpalić samochodu.(a jeszcze wczoraj jeździłem bezproblemu)Kontrolki zwariowały po przekręceniu kluczyka migają a najbardziej miga a zarazem coś "pyka" przy kontrolce grzania świec.(pykanie coś w stylu jak gdy włączony jest kierunkowskaz)Co może być powodem.Akumulator dobry inny (dostawczak na nim odpalił bezproblemu) masa raczej jest..co mam jeszcze sprawdzić? gdzies jakieś zwarcie czy coś?? :cry: rozrusznik??
Octavia przed FL,2000r.1.9 TDI
Komentarz
-
-
mobi65 Możesz podrzucić jakiś schemat gdzie ten przekaźnik się znajduję? lub mniej więcej opisać,ponieważ z internetu korzystam w tel a strasznie wolno mi chodzi..O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
Komentarz
-
-
No więc tak:
rafiki, przekaźniki wiedziałem gdzie są chodziło mi głównie o to który to ale fakt są wszystkie prawie ponumerowane a tego nie wiedziałęm
Nie łączył właśnie któryś przekaźnik..nie jestem w stanie powiedzieć który bo wyciągałem wszystkie po kolei..poprostu wyjełem wszystkie wyczyściłem i włożyłem i jak ręką odją ;p
Tak że z tym problem z głowy ale...
Ktoś wie co to jest zaznaczone na foto czyżby to filt oleju się tam w tym znajdował(tylko się nie śmiać :P )?? Jak się patrzy od boku auta od lewej strony jest to widać.Filtra jeszcze nigdy nie zmianiałem w Octavii choć wypadało by a już jeźdzę z rok i nie wiem czy poprzedni właściciel go zmieniał i kiedy.Choć moje pytanie dotyczy czego innego...cała ta obudowa jest w oleju zalana i tylko to...co tam jest jakaś uszczelka czy coś? Bo zapewne mam coś nieszczelne a nie lubie jak nawet mi się sączy gdzie kolwiek...
O1 srebrny hathback 1.9 TDI 110KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz16vNo więc tak:
rafiki, przekaźniki wiedziałem gdzie są chodziło mi głównie o to który to ale fakt są wszystkie prawie ponumerowane a tego nie wiedziałęm
Nie łączył właśnie któryś przekaźnik..nie jestem w stanie powiedzieć który bo wyciągałem wszystkie po kolei..poprostu wyjełem wszystkie wyczyściłem i włożyłem i jak ręką odją ;p
Tak że z tym problem z głowy ale...
Ktoś wie co to jest zaznaczone na foto czyżby to filt oleju się tam w tym znajdował(tylko się nie śmiać :P )?? Jak się patrzy od boku auta od lewej strony jest to widać.Filtra jeszcze nigdy nie zmianiałem w Octavii choć wypadało by a już jeźdzę z rok i nie wiem czy poprzedni właściciel go zmieniał i kiedy.Choć moje pytanie dotyczy czego innego...cała ta obudowa jest w oleju zalana i tylko to...co tam jest jakaś uszczelka czy coś? Bo zapewne mam coś nieszczelne a nie lubie jak nawet mi się sączy gdzie kolwiek...
Obrazek
Obrazek
Komentarz
-
Komentarz